En skeptiker upptäcker helandet Reikiflax, gemensamma intressen, inre sår, konstellation, mötas igen, triggers, vänner

Samma aktörer i en annan konstellation

Har du märkt att du möter samma personer om och om igen, men i olika konstellationer? Jag har en kollega som på att klockrent sätt satte ord på fenomenet. Hon sa till sin basketspelande dotter: "Behandla deltagarana i motståndarlaget med respekt. Du vet aldrig om ni kommer att spela tillsammans på samma lag i framtiden!"
 
 
För mig är detta något som är extra betydelsefullt. Det är något som händer mig just nu. Samma personer som började komma in i mitt liv när jag började med Reikin börjar också återvända, fast laguppställningen är annorlunda. Jag är av naturen en diplomatisk person (kanske är det därför jag är så förtjust i helande?) så jag har hyffsat goda relationer med de flesta. Det avstånd som funnits har vanligtvis berott att jag och personen inte haft så mycket gemensamt (för stunden) och därför inte attraherat varandra. Men visst har det också funnits personer längs min helandeväg där vi triggat varandras inre sår och relationen avslutats i smärta. 
 
I de fall där jag och en vän/kollega triggat varandras inre sår får Reikin extra stor betydelse nu när livet sammanflätar oss igen. Reikin hjälper mig (och oss) att läka de sår som uppstått så att vi kan vända blad och ta vara på varandras färdigheter utifrån rådande omständigheter. Eftersom jag arbetar med helande tycker jag att det är extra viktigt att se en individ var de är idag, istället för att minnas vem de var när de började läka. Vissa människor säger att människor inte förändras. Jag håller inte med. Jag ser dagligen hur människor förändras medan de landar i sig själv och läker sina inre sår. (Men jag ser också motsatsen där situationen förvärras och människor tappar bort sig själv eftersom de inte tar tag i sig själv och sin situation)
 
Det som händer mig är inte ovanligt. Jag hör ofta personer som reflekterar: "Banchen är inte större än så" "Det är bara en enda stor fiskdamm" Och det är inte så konstigt. 
 
Vi har alla saker som intresserar oss. När vi möts genom våra gemensamma intressen är sannoliken stor att vi kommer att mötas fler gånger medan vi utvecklar vårt intresse. Givetvis kommer intresset att bli besökt av någon nyfikna som konstaterar att branschen inte var för dem och därefter går vidare till andra intressen. Men generellt är det samma klick människor som möts gång på gång. Som i ett basketlag. Eller som de boende i en stad. 
 
Har du upplevt något liknande? Hur hanterade du situationen?