Passion färdighet ger trygghet, håll glöden levande, våga misslyckas

Låt inte ett litet misslyckande släcka din glöd

Att man kan vara en dålig förlorare är allmänt vedertaget. Men de flesta av oss tänker inte på att man kan vara mer eller mindre duktig på att misslyckas. 
 
 
Duktig på att misslyckas? Är det samma sak som att bädda för misslyckande? I min roll som healer skulle jag vilja sägna att det är precis tvärt om! Den som är duktig på att misslyckas tar inte misslyckandet så hårt, utan fortsätter att sträva framåt till hen lyckas. Det är den som har svårt att hantera sitt misslyckande som straffar sig själv "jag är ju hopplös" och försöker hindra att smärtan kommer igen "det är omöjligt" och förklarar "jag ville ändå aldrig ha det."
 
När vi ger upp slocknar drömmen. Drömmen innehåller våra målbilder, vilka vi omedvetet strävar efter. Utan drömmar och mål får vårt liv ingen riktning. När vi gett upp något som varit viktigt för oss blir vi förvånade över att vi blir deprimerade och upplever att livet är meningslöst, men det är dessvärre så livet känns om vi saknar drömmar. Det kan till och med vara svårt att hålla kontakten med våra skyddänglar för våra osynliga hjälpare säger "Kom igen! Hoppa upp på hästen igen! Det du drömde om var viktigare än vad du trodde. Med en ny ingång kommer du få ett helt annat utfall." Men vi lyssnar ju inte på det örat. Det är ju omöjligt. I alla fall för oss.
 
Färdighet ger oss trygghet
När vi kan skapa det vi vill ha blir vi trygg. Jag säger det igen, för det är en av livets viktigaste nycklar. När vi kan skapa det vi vill ha blir vi trygg. En färdighet får alltså rädslan att försvinna. Ju mer vi kan, desto mindre rädd kommer vi att vara. 
 
När vi vet hur vi ska skapa en givande kärleksrelation är vi inte rädd för att tappa kärleken. När vi vet hur vi skapar en stark kropp är vi inte rädda för fysisk svaghet. När vi vet hur vi ska skapa pengar är vi inte rädda för att sakna resurser. Och när vi har upptäckt att det tar tid att lära oss en färdighet slutar vi straffa oss själva för att vi måste lära oss. 
 
Trots allt... Det är inte omöjligt bara för att vi inte gjort det än.
 
 
 
Vi måste ge oss tillåtelse att lyckas
För att lyckas behöver vi hitta en strategi som får oss att vilja lära oss de färdigheter vi behöver ha för att kunna förverkliga våra drömmar.  Men viktigast av allt. Ge aldrig upp. Ge aldrig, aldrig, aldrig upp. Ta en paus om du måste omgruppera dig och hitta en ny strategi. Men ge aldrig, aldrig upp!