Andlighet mod, möta människor, mötas igen, själsligt möte, tiden förändras, väcka något inom oss

Hur lång tid tar ett själsligt möte?

Ibland träffar man människor som väcker något i en. Varje ord fastnar på ett sätt så att det känns som om man fortsätter samtalet även efter det att man träffats. Samma ord upprepas om och om. Samma känsla återvänder gång på gång. Fastän man kanske bara träffades en kvart känns det som om man fortsätter prata i timmar. Har du haft sådana möten? Möten där själar möts?
 
 
Om du har haft ett sådant möte vill jag gratulera dig för ditt mod. Ja, du läste rätt. Det står mod.
 
Det krävs mod att möta människor. Det krävs mod att möta människor som väcker känslor, tankar, önskningar, förhoppningar men kanske också rädslor. Själsliga möten förändrar en på insidan, vilket gör att man även kommer att attrahera något annorlunda på utsidan. I det själsliga mötet släpper vi in någon i vårt hjärta och tillåter oss själva att förändras. 
 
Hur lång tid tar då ett själsligt möte? Det beror givetvis på. Under ett själsligt möte förändras tiden. En minut kan kännas som femton. Femton minuter kan kännas som en minut. Efter en halvtimme kan man till och med känna sig matt, lite omtumlad. Som om man har myckt att bearbeta och smälta, för det har man. Så det finns ingen speciell tid som är faststämt just för själsliga möten. Mötet kan vara ett ögonblick, men det kan också vara mycket längre.
 
Det enda vi kan påverka är den energi vi tar in i mötet. Genom att vara avslappnad och mentalt närvarande skapar vi förutsättningar för att kunna mötas på djupet. För är det inte det vi alla längtar efter?