En skeptiker upptäcker helandet andlig företagare, andlig vägledning, blodsgåva, reiki

Frågor och svar

Vilka är de vanligaste frågorna du brukar få? Jo dessa:

 

Har du alltid haft helande händer? 

Nej, det har jag inte. För mig kommer de helande händerna ifrån Reikienergin. Ju mer jag varit i energin, desto kraftfullare har händerna blivit. Men jag har ingen blodsgåva på helande. Däremot är min familj pedagogisk och inkännande, sådär har jag fått draghjälp av familjen.

 

Har du alltid velat jobba med healing?

Verkligen inte! Eller kanske? I mellanstadiet skulle vi skriva en framtidsvision och då skrev jag att jag arbetade som psykolog. Och det är kanske snarlikt? När Reikin kom till mig kände jag omedelbart att jag hittat det jag ville jobba med i resten av mitt liv. Det tog inte ens ett halvår från insikten om att det finns Reiki till det att jag startat firman. Jag tror alla blev lika överraskade som jag! Jag är utbildad civilekonom, inriktning ekonomistyrning och revision. Jag tycker att min brukgrund berikat mig och jag är inte säker att jag hade varit företagare än om jag inte hade fått med mig de kunskaper som utbildningen gett mig. Jag skulle rekommendera alla som vill driva företag att utbilda sig inom företagande! Jag har förresten några coachkunder som jag hjälper i deras andliga företaande. 


Hur får du dina intryck?

Jag är en kännande person, så jag får de flesta intryck som känslor. Många intryck är också "all-knowing", alltså att jag bara vet. Ofta ser jag tidslinjer och hur scener utvecklar sig över tid. Men jag ser också bilder och hör ibland ord. Intrycken beror också mycket på min klient. Om min klient tänker i bilder får jag ofta se mer bilder än om jag behandlar en klent som känner. En kännande klient kommuicerar mer i känslor. 

 Jag och min bror ger varandra Reiki. 


Vad tycker din familj? Vad tycker dina vänner?

Nu för tiden är de väldigt stolt över mig och tar gärna emot Reikienergi. Nu för tiden är hela familjen är initierad, så de kan ge Reiki själv. När vi träffas är det vanligt att vi ger Reiki till varandra. Men det är klart att de inte var lika förtjust när jag startade verksamheten. Helandet kom verkligen från ingenstans, och det är alltid svårt för utomstående att hänga med i tvära kast. Jag trodde faktiskt att de skulle anlita en sån där person som hjälper människor att ta sig ur sekter, men det blev inte så. Många av mina vänner är lite facinerade, men jag tror de har vant sig vid det här laget. De flesta börjar dessutom vara Reikiutövare. 


Var och när gick du din första Reikiutbildning?

Jag gick Reiki I i februari 2005, Reiki II i maj/juni 2005 och Reikimaster i oktober 2008. De första två gick jag i Överkalix för Carina Twofeathers. Mastern gick jag för Peter Larsson i Luleå. Har också gått IcaraReiki för Sofie Johansson Annergren från Sundsvall 2010, Munai Ki för Anna Larsson 2011 och AngelicReiki för Anita Lidström i Skellefteå 2011&2013. Och Merkabha med Liliann Karlström från Lidköping 2015. Och ängelkortsläsningskurs med Eva Noréen från Gällivare 2014. 


Finns det något du lärt dig som du inte kunnat föreställa dig?

Massor! Man kan inte förstå förrän man blivit in i cirkeln och börjat använda teknikerna. Det jag framförallt facinerats över är hur många som kunnat de här teknikerna och genom tiderna använt dem för att forma vårt samhälle. Dessutom finns det så många fortsättningar med teknikerna. Helande är verkligen bara början...