Tid att landa

För många veckor med sju dagars arbete och många resor i kombination med känslomässig stress (det känns alltid när man gör förändring, ovsett om man ser framemot förändringen eller inte) har gjort att jag har ackumulerad mental trötthet i kroppen.
 
 
Även om den tillvaron nu är över och jag i praktiken haft avsevärt mycket kortare dagar under den här veckan (jobbat 05:30 - 13:00 istället för 05:30-16:30). så har jag inte riktigt landat och kommit i fas än. Jag ser hela den här veckan som en återhämtningsvecka, där jag får landa. Givetvis känns det jättekonstigt att ha så mycket tid. Jag har alltid jobbat dubbelt och det är det som hjärnan är van med. Långt inne i huvudet hör jag ifrågasättande, men det håller jag ifrån mig. Det är bara ovant. Det är något nytt. Min affärsplan är både klok och hållbar. Visst kommer jag att få jobba för att manifestera allt det nya, men inte denna vecka! Om jag inte vilar denna vecka, då tar jag med tröttheten till nästa. Och nästa vecka väntar invigningar i två orter! Är det någon gång jag vill vara superpigg och allert så är det då! Jag tänker också på alla kloka själar som tar semester när de går mellan två yrken så de hinner ställa om. Själv tycker jag det är mer avslappnande att jobba halvtid så jag inte staplar ärenden på hög. Det blir en slags halv semester. Jag skriver och ger också Reiki dagligen, både tlll kunder och till mig själv. Det är paradis. 
 
Av alla faser tycker jag att den här landningsfasen är en av de tråkigaste faserna, men jag vet också av erfarenhet att det är en av de allra nyttigaster faserna. Har man levt snabbt och hårt är hjärnan inställd på att leva i 110 %, och man blir fartblind. Man tänker inte på hur mycket man behöver anstränga sig för att ligga på den nivån. Att bromsa ned till 90, 70,50,30 och slutligen 0 km/h känns märkigt. Nu för tiden har varenda cell i hela min kropp förstått alla fördelar som uppstår när man är fullständigt avslappnad. Bland annat har man kreativiteten med sig. Och dessutom får man tillgång till sin inre vägledning. Styrkan kommer då ifrån fysisk kraft och inte ifrån adrenalin. Så nu uppskattar jag avslappningen och längtar efter den i samma sekund som jag tappar den. Men det har inte alltid varit så. Jag har behövt uppleva det själv för att kunna förstå det. 
 
Hur gör du för att slappna av när det har varit mycket inom dig? Jag har kunder som brukar:
  • Åka på semester, helst själv och i tystnad
  • Fjällvandra
  • Åka på pilgrimsresa
  • Rida
  • Vara med djur
  • Göra yoga
  • Gå på meditationskurs
Dela gärna med dig av dina tips!