Andlighet Ingvar kamprad, lycka, lyckas, människans skapandekraft, när du vill ha något du inte haft förut, nå sitt mål, vara på väg, vill alltid ha mer

Lycka är inte att nå sitt mål, lycka är att vara på väg

Förut led jag av en villfarelse. Jag trodde att det fanns mål jag behövde uppnå innan jag blev lycklig. Frustrationen var stor när jag upptäckte hur lång tid saker faktiskt tar att göra. Besvikelsen blev därefter enorm när känslan efter målgång inte blev eufori, utan tomhet. 
 
Jag hade nämligen glömt någonting grundläggande. Det ligger i människans natur att alltid vilja ha mer. Det är en förutsättning för något som gör oss unika och skiljer oss ifrån andra däggdjur. Det handlar om människans skapandekraft.
 
Vi skapar för att vi kan. För att vi vill. För att vår själ längtar efter utveckling. Vi kommer inte att bli nöjd bara för att vi lärt oss något nytt eller för att vi åstadkommit något som vi sett framemot. När adrenalinet gått ur kroppen kommer tomheten. Vi känner oss inte nöjd alls. Javisst, vi lyckades med en sak. Men vi har ju det och det kvar. Och nämde någon att vi fortfarande inte kan det här? Det är som om den nya utsikten påminner oss om livets storhet och hur många fler berg som finns att bestiga. Därför att det ligger i människans natur att fortsätta bestiga berg. 
 
 
De goda nyhterna är desto bättre. Man kan välja att vara lycklig varje dag. Trots att man har mycket kvar att lära. Trots att projekten som ligger kring en är halvfärdiga. Trots att man tagit en milstolpe och nått sitt mål. 
 
Jag tror Ikeas grundare Ingvar Kamprad förstått detta, för det är han som sagt: Lycka är inte att nå sitt mål. Det är att vara på väg. 
 
 
Själv håller jag på att landa efter förra veckans tre ingivningsdagar. Trött, med en lurande huvudvärk har visionerna kommit till mig. Det är liknande visioner som jag haft tidigare, men de känns närmare. Kraftfullare. Något som förut varit svårt att förklara har plötsligt blivit enkelt att presentera. Och jag har även fått se glimtar av sådant jag inte sett förut. Men det är inte riktigt dags att berätta om allt, än.
 
Har däremot uppdaterat Känsla.nu  med nya Reikibilder. Äkta Reikibilder. På riktiga Reikiutövare. Så har jag varit mycket med min älskade son. Alla dessa år som jag använt för att lära mig grundläggande färdigheter har gjort att jag idag har en frihet som är få förunnad. Jag befinner mig mitt i en av livets mest spännande resor. Och jag är så lycklig!