Passion Anneli, Anneli Selberg, Följa sina drömmar, Företagsresa, Reiki Luleå, kroppsbalans, magiska lösningar, massageteam, massör, vistit Luleå

En dröm som blivit verklighet

Jag hade velat berätta lite om en vän, kollega och samarbetspartner. Jag pratar väldigt sällan om andra människor. Och absolut inte i bloggen. Jag har ju sekretess för guds skull! Men det här är annorlunda. Och jag hoppas att hon blir hedrad, och inte tar illa upp.
 
Det är nämligen så att man vän haft en dröm inom sig under en väldigt lång tid. Och som alla drömmar vi här så hör änglarna och de osynliga krafterna vår längtan. Men vi kan inte få något om vi inte klarar av att hantera det. 
 
När jag lärde känna Anneli för tio år sedan var hon massör som hyrde in sig i ett rum på ett massageinstitut i Luleå. Rummet var oerhört vackert och Anneli hade en förkärlek både till rummet och huset, men hon var beredd att släppa den magiska plats hon hade hittat för sin ännu större dröm. Hon ville nämligen vara delaktig i ett av Norrbottens mest välrenommerade SPA:n. 
 
Drömmen var så stark och viktigt för henne att hon hittade en samarbetspartner. Tillsammans gick de ett årslångt affärsutvecklingsprogram. De tog fram en affärsplan. Och träffade finansiärer. Många finansiärer. Och det behövdes. För det visade sig att den där drömmen skulle bli ekonomiskt kostsam. 53 miljoner i investeringskostnader tror jag att det handlade om. Och Anneli hade inte dessa pengar. Det hade inte hennes samarbetspartner heller. Projektet lades ned.  
 
Det var här jag verkligen fick upp ögonen för Anneli. Inte för den nedlagda affärsplanen och inte ens för drömmen. Däremot hade hon vuxit genom processen. Hon hade mognat på ett sätt som jag inte kunde förklara. Hon hade hittat något inom sig själv, som jag då inte kunde sätta fingret på. Men jag visste att den där Anneli hon skulle inte fega ur någonting. Hon hade ett mod inom sig och kunde hon inte något, då såg hon till att lära sig - eller anlita någon som kundet det. Hon skulle aldrig stanna om det var något hon ville ha tillräckligt mycket. 
 
Fast affärsplanen låg i byrålådan hade livet hört hennes längtan. Tydligen tyckte de osynliga krafterna att det var ett alltför stort gap mellan den erfarenhet Anneli hade och den erfarenhet Anneli behövde för att förverkliga hennes dröm, så de började skicka erfarenheter till henne. 
 
Eftersom projektet gått i kras var Anneli kvar i det massagerum som hon älskade så mycket. Då kom en möjlighet. Den person som satt på hyreskontraktet skulle flytta. Plötsligt fick Anneli tillgång till två ytterligare behandlingsrum. Hon bestämde sig för att hyra ut de båda rummen. Och pötsligt hade hennes erfarenhet expanderat. Nu var hon inte bara massör längre. Nu var hon dessutom hyresvärd. 
 
Plötsligt förändrades scenen igen. Anneli var gravid, samtidigt sa en av hyresgästerna upp sig. Hur skull hon göra för att få in pengar till hyran när hon inte var på jobbet? I det läget hade vem som helst av oss velat ta den enkla vägen... Att hitta en ny hyresgäst. 
 
Men Anneli kände den längtan som bultade i henne. Det var fortfarande samma längtan som hon alltid haft. Men den hade blivit starkare. Mer kraftfull. Hon kunde inte hålla tillbaka längre. Så hon öppnade sitt varumärke och bjöd in två konsulter som började utföra behandlingar i hennes omsorgfullt upparbetade varumärke. En potentiell risk i dubbel bemärkelse, men en möjlighet som Anneli innerst inne törstade efter. 
 
Och visst gick det bra. Eller, det gick åtminstone sidodär. För i samma stund som Anneli kom tillbaka efter sin mammaledighet, då sade båda konsulterna upp sig. De ville gå sin egen väg och bygga sitt eget varumärke. 
 
Och det var då som allt började falla på plats.
 
 
 
Processen var påbörjad. Stora mentala hinder hade redan övervunnits, och Anneli övervann även nästa mentala hinder. Genom tips av en vän kom en massör till Anneli, och hon blev anställd eftersom hon älskade massage och hon älskade Anneli, hennes driv och den rikting som Anneli ville utveckla verksamheten emot. Massören tog med sin man. Och snart hade det tillkommit ytterligare en sjukgymnast/massör. Plötsligt hade Anneli fått det hon alltid drömt om. Ett team. Ett välfungerande ut i fingertopparna skickligt, team. Med personer som dessutom delar hennes dröm. Och Annelies erfarenhet hade vuxit ytterligare. Nu var hon dessutom arbetsgivare. 
 
 
Och för varje steg Anneli gått emot den dröm hon haft inom sig, desto starkare har drömmen blivit. Hon gick ytterligare ett affärsutvecklingsprogram. Och plockade upp affärsplanen ifrån byrålådan. Bara för att riva sönder den.
 
 
En dag mindes Anneli att hon innerst inne velat skapa något som hon haft med sig ända ifrån barnsben. Minnerna av hennes mormor kom tillbaka till henne. Hon mindes mormors helande händer och verksamma läkeörter och hur starkt intrycket på verkat henne.
 
 
Anneli bestämde sig att åka till Armasjärvi för att hämta hem en del av henne som gått förlorad. Hon kom tillbaka med ett helt nytt koncept. Massagebehandlingar och naturliga läkeörter ifrån vår Artiska natur. Där känsla, smak och upplevelse vävs samman. Hon tog kontakt med Eva Gunnare från Essense of Lapland. Tillsammans tog de fram smakupplevelser ifrån alla de platser som betytt mycket för Anneli. Dessutom anlitade hon inredare, grafisk formgivare och hantverkare för att skapa en magisk plats mitt i Luleå. I samma hus som hon fortfarande älskade så mycket. Nämde jag att hon dessutom hade fått tillgång till ännu större del av huset, och utökat med ännu ett väntrum och massagerum? Och ett beredningskök, ni kan bara gissa hur mycket plats naturliga essenser tar när de behöver någonstans att förvaras i väntan på att användas... Hur många massageinstitut känner du till som har en frys?
 
 
Igår fick de som varit delaktiga i Annelis resa komma in i lokalen för att ta del av en VIP-resa. Och vi kände oss nog alla där som Väldigt Viktiga Personer, som alla varit delar i Annelis resa och gett inputs. Men jobbet, det har Anneli gjort själv.
 
Under VIP-kvällen kom hyllning efter hyllning. När Visit Luleå berättar hur turismen längtat efter en sån här upplevelse och vill använda Kroppsbalans som en referens när de reser runt i världen, då vet jag att något stort väntar. För Anneli har nämligen en bakgrund inom event. Hon älskar att skapa mötesplatser för människor där de får uppleveser utöver det vanliga.
 
 
 
Det hon kan fortsätta skapa, det vågar jag inte ens drömma om. Men jag vet att hon kommer göra något. Snart. Så småningom. När hon fått landa efter den här kraftprestationen. För även om drömmen kommit till henne i små delar, och hon hela tiden haft möjlighet att expandera under rimliga former så krävs det avsevärd kraft för att föreverkliga det man bär inom sig. Själva ombyggnationen tog "bara" två och en halv månader. Men den har föregåtts av tio års hårt arbete. Det är lätt att glömma bakgrundsarbetet när framgången kommer. 
 
Och prislappen? Ja, det är en kostsam historia. Men ändå handlar det "bara" om en bråkdel av 53 miljoner. Dessutom har hon inga finansiärer som kräver att hon ska utveckla verksamheten efter deras önskemål. Hon är fri att följa sitt hjärta.
 
Själv är jag oerhört tacksam över att få vara del av denna resa. Det finns inget mer inspirerande än att umgås med människor som förverkligar sig själva och sina drömmar. Dessutom har jag fått en av de toksnyggaste lokalerna i hela Sverige!
 
 Alla bilder kommer ifrån Kroppsbalans hemsida. Det här är mitt behandlingrum. Vårrummet, Björkdungen.
 
#1 - - Anonym:

Wow så fint du beskriver min resa❤️

Svar:
Anna-Sofia