Därför sa jag upp mig från en fast halvtidstjänst

Idag börjar en speciell tid. För första gången har jag gjort ett medvetet och ett aktivt val för att fokusera på det som är viktigt för mig och som jag mår bra av. Det låter kanske lite märkligt, men allt fram till denna punkt har varit bananskal. Viktiga bananskal, som gett mig mer bra saker än vad någon kan föreställa sig, men ändå bananskal.

Jag är en av de som alltid gjort många saker samtidigt. Jag tyckte det blev skittråkigt att på universitetet bara få fokusera på några få ämnen, istället för gymnasiets mångfald. I hela mitt yrkesliv har jag studerat medan jag jobbat, och jobbat medan jag studerat. Och dessutom har jag gjort saker däremellan. Året när jag återvände till Luleå och Tyr låg i magen jobbade 50% med min egna firma och 50% som säljare på en optikbutik. Under mammaledigheten kunde jag inte hålla mig hel ledig utan jobbade jag ca 20 % i firman. Dessutom fundrade jag en hel del över min framtida riktning i tillvaron. I våras var fördelningen snarare 75% i min egen firma, och fortfarande 50% på Optikbutiken. Men nu i höst, när maken har praktik på annan ort (i ett annat län) och mitt engagemang i Reikiförbundet innebär flera resor per år blev situationen ohållbar. Som tur är såg jag det tidigt, och kunde agera därefter, vilket har gjort att det blivit en mjuk övergång både för min efterträdare och för mig in i det nya. Men jag hann bli ordentligt trött mot slutet. Det hade verkligen inte gått att fortsätta på samma sätt i tre månader till. Något hade rasat. 
\n

När jag började med firman och med Reiki gjorde jag det för min egen skull. Det är ingen hemlighet. Alla som börjar med terapi eller helande gör det eftersom de har något inom sig som behöver helas. När jag blev gravid och klev in i familjebubblan kändes det som om jag helats så mycket som jag behövde. Jag trodde faktiskt att jag skulle sluta med firman. Men det blev inte så. Snarare tvärt om.

\n

När jag fick distans till tillvaron kom den dröm jag hade när jag startade firman tillbaka till mig. Dessutom insåg jag att min erfarenhet inom helandet i kombination med den nya tiden och de möjligheter som tekniken innebär har skapat helt nya förutsättningar. Dessutom har tiden på Optikbutiken gjort mig pinsamt uppmärksam på vissa skuggsidor som jag har haft, vilka jag varit helt omedveten om. Vilka skapat begränsningar där det inte behöver finnas några begränsningar. Idag alltså. Däremot behövde jag samma begränsningar under tiden som jag helades. Dessutom har jag lärt mig nya färdigheter. Eller, det var också en sanning med modifikation. Jag har förändrat min inställning till vissa färdigheter, vilket gjort att jag med glädje kliver in sådant som jag tidigare tyckte var lite fult. 

\n

Som det här med försäljning. Jag har alltid haft en känsla av att det är manipulativt och fult. Men efter toppmäklaren Fredriks bok och fantastiska förebilder på Optikbutiken har jag insett att en skicklig försäljare är en hårt arbetande person som alltid sätter kundens bästa i fokus. Kunden tycker kanske inte att det här med att köpa glasögon är det roligaste i hela världen. Genom att hjälpa dem att navigera bland bågarna och plocka ut bågar som de passar i, gör man deras tillvaro mycket lättare. Dessutom finns det så många val. Att då ha en säljare som kan sortimentet och vet vad kan vara lämpligast i just detta fall gör kundens liv mycket enklare. Det handlar inte om att kränga varor utan att möta ett behov på ett tilltalande och professionellt sätt. 

\n

Dessutom har jag, under tiden som insikt efter insikt fallit på plats, upptäckt att jag uppskattar helandet och dess värld mycket mer än vad jag vågat erkänna. Det som gör dig frisk är också samma sak som håller dig frisk, vilket innebär att jag ser väldigt många användningsområden till min favoritteknik Reiki. Jag vill, längtar efter och kommer att bli en av de som gör Reikianvändningen riktigt stor i Sverige eftersom jag tycker att världen blir bättre när människor utövar Reiki. Även om inte alla känner sig dragna till tekniken så kommer de som gör det skapa lugnare miljöer med mer närvaro, kärlek, omsorg för alla andra. Det är som alla andra branscher. Vissa gör ett jobb som alla andra har fördel av. Alla behöver inte vara kockar eller arbeta med renhållning, men de personer som gör detta underlättar livet för en mängd andra personer som då slipper göra jobbet själv. 

\n

Dessutom har jag en naturlig fallenhet för andlig vägledning. Det är där min intuition är som störst, och det är också de frågor som intresserar mig mest. Och de där tjugo timmarna veckan som jag fått lös genom att säga upp mig ifrån en fast halvtidstjänst, de kommer jag verkligen att behöva för att kunna lära mig allt som jag vill lära mig och göra. Så här i "början" har jag en tvåårsplan bara för att genomföra det jag vill göra just nu. Sedan kommer säkert fler saker in under resan… Så tro mig när jag säger att det här bara är början. Och nej, jag vet inte hur jag ska göra allt. Jag vet bara att jag ska göra allt. 

\n

Så denna förändring är ett medvetet val. Det handlar om det jag tycker är roligast, viktigast och som jag är bäst på. Min diplomatsjäl älskar behandlingens ickedömande. Min lärarsjäl älskar att undervisa. Och själv tycker jag det är så oerhört behagligt att sitta i meditativt tillstånd på arbetstid. Visst kommer det utmaningar av att vara heltidsegenföretagare, men utmaningar hade jag mött i alla fall... De här utmaningarna är sånna utmaningar som jag vill möta.

\n

Sedan har jag sådan tur att det som jag tycker är roligast också skapar förutsättningar för att kunna vara mycket med min familj. Det är förresten en nödvändighet för att jag ska lyckas med allt jag drömmer om. För är det något jag märkt under min två månaders uppsägningstid hur mycket det sliter i mig att vara ifrån min familj. Därför gör det mig så oerhört glad och tacksam över att jag har familjen med mig i detta nya steg. Jag gör denna förändring med familjen, för familjen. Och för att jag tycker det är så vansinnigt intressant förstås! It’s a win-win-win. Att min efterträdare på jobbet dessutom blivit avsevärt mycket skickligare än mig på bara fem månader är en bonus i sammanhanget. Det är en win-win även där. Optikbutiken har ett stjärnteam som jag är oerhört tacksam över att ha fått lära känna. Personerna i fråga har verkligen varit en gudagåva. Jag har verkligen behövt dem för att kunna ta nästa steg... 


#1 - - Paula Trollkatt:

Lykke till🌞

Svar: tack snälla ❤
Anna-Sofia

#2 - - Alex Svensson :

Lykke till🌞

Svar: tack snälla ❤
Anna-Sofia

#3 - - Anonym:

Lykke till🌞

Svar: tack snälla ❤
Anna-Sofia