Andlighet andlig vägledare, avundsjuka, bransch, kunder till flera

Så här tycker jag om andra andliga lärare - egentligen

Jag är stolt över det arbete jag gör. Jag har lagt åratal på att förstå orsak och verkan så jag kan berätta den som enkelt som möjligt. Jag lägger stort engagemang i min undervisning och gör mitt yttersta för att mina kunder ska få ut så mycket som möjligt - i varje kundkontakt. Att kunderna är nöjd ser jag då nästan 95 % av alla kunder går vidare och blir Reikimastrar. 
 
 
Men ibland ser, och hör, jag att kunderna sökt upp en annan andlig lärare. Hur det känns? Efter det att jag ansträngt mig till det yttersta för att göra dem nöjd känns det som ett misslyckande. Jag skulle ljuga om jag inte erkände att det sved till... 
 
intellektuellt är det däremot en helt annan femma. Jag både förstår och vill främja att klienterna söker mer information. Det jag lär ut kommer inte ifrån en enda lärare. Den kommer ifrån hundratals personer som gjort sitt yttersta för att lära sig sådant de velat förstå. Jag har inte bara en utan flera förebilder som jag lärt mig igenom. Vissa gånger har jag lärt mig genom deras förmåga att lyckas. Andra gånger har den stora lärdomen kommit ifrån deras misslyckande. Alla har de varit lika viktiga. 
 
Jag VILL att mina kunder ska läsa böcker som hjälper dem att förstå. Om någon annan redan skrivit en sådan bok är jag tacksam - då slipper ju jag förklara just det. Jag VILL också att de ska gå till andra andliga lärare och utvecklas på sätt som passar mina klienter på deras livsväg. Alla fascineras vi av olika saker. Jag fokuserar på det jag tycker är intressant, men jag uppskattar verkligen att andra lärare berättar sådant som är viktigt, men som jag tycker är ganska enahanda att berätta om. All utbildning är bra. Ju mer mina kunder kan om personlig utveckling, desto lättare har de dessutom att förstå det jag säger. 
 
Att jag vill fortsätta utveckla mig så att jag ska en ännu bättre lärare, det är för området intresserar mig. Men  mina kunder behöver andra lärare ialla fall, även om jag skulle vara den bästa läraren i hela världen. 
 
Och ska jag vara helt ärlig så hade jag inte kunnat göra det jag gör om inte jag hade haft föregångare som banat vägen. Vi sitter alla ihop. Vi har alla nytta av varandra. 
 
Så att mina kunder breddar perspektivet, det tycker jag är bra. Och eftersom jag vill att branschen ska växa så vill jag bjuda in fler andliga vägledare som klienterna kan gå till... Vissa kallar det konkurenter. Själv kallar jag det marknadsförare. Folk ger folk. Och ju fler som upprepar budskapet desto kraftfullare blir det.