Andlighet andlig vägledare, andlig vägledning, intuition, reiki, årsläsning 2019

När fungerar andlig vägledning?

Andlig vägledning är ett område som fascinerar mig. Det är så många beror på, vilka påverkas av våra val. Man kan alltså se en sannorlik väg på energiplan, men det är ingen garanti för att just denna väg ska ske. Jag har sett människor stanna på perongen och se på när deras tåg passerar, vilket gjort att livet behövt skriva om deras livsöde. Ungefär som en GPS behöver ta ut en ny färdväg när vi missat avfarten. Det finns alltså ingen garanti att vi ska få något, bara för att det finns i inom vår horisont. Även om det är greppbart behöver vi fortfarande göra jobbet. 
 
 
Och tvärt om. Ibland kan livet se nattsvart ut. Men beroende av de val som en person gör så kan livet ta ut en ny färdrutt och skapa förutsättningar som inte fanns där förut. Det egna valet är helt avgörande för vår livsväg. 
 
Under två år har jag haft årslånga andliga vägledningar i skrift som gett mig stöd. Detta stöd var extra viktigt under det år där jag själv stod inför ett vägskäl. Ibland fundrade jag över om vägledningen var en profetia eller om änglakortsläserskan hade snappat upp mina drömmar. För det kändes som jag snarare försökte skapa det, hellre än att det var skrivet i sten. "Hon sa det, och då är det möjligt" sa jag till mig själv när det kändes som jag trampade vatten. Så här med facit i hand stämde årsläsningen klockrent. Men jag tror att det fanns alternativ som jag omedvetet valde bort. Sådant som hade varit varit en senväg och egentligen inte alls varit det jag ville ha. Och jag hade nog hamnat på en sån där senväg om jag inte haft någon som hjälpte mig att hålla riktningen. 
 
När du får andlig vägledning finns det ett par saker att ta hänsyn till. Här kommer fyra tips. 
 
1. Det är du, och endast du, som kan skapa ditt eget liv. Det spelar ingen roll vad vägledningen säger, det är ändå du som behöver göra jobbet. 
 
2. Alla andra människor har också ett eget val. Involverar din andliga vägledning andra människor? Då har de också ett val. En andlig vägledare kan se vilka förutsättningar som finns, men de kan inte se vad människor väljer. Ska ni flytta ihop eller inte? Förutsättningarna må vara optimala, men kommer partnern att våga möta sin rädsla? Det kan endast partnern avgöra. Kommer samarbetet att bli lyckat? Det beror av de förutsättningar som ni tillsammans skapar, och vad varje person väljer att göra av dessa förutsättningar. Gör det bästa utifrån rådande omständigheterna och acceptera resten. 
 
3. Den andliga vägledaren kan bara se sådant som hen har upplevt själv. Intuition fungerar genom vår egen erfarenhet. Det gör att vi intuitivt endast kan uppfatta sådant som vi har upplevt själv. Välj därför andlig vägledare med omsorg. Det är ungefär som en mentor. Välj en mentor som har personlig erfarenhet av att ha lyckats med det som du vill lyckas med. Om den andliga vägledaren har en rand av trasiga relationer runt sig så är det kanske inte den bästa vägledaren för att hjälpa dig att finna kärleken, men hen kan vara fantastisk i andra områden. Ju mer nichad du är i dina behov av vägledning desto mer nichat skicklig vägledare behöver du. 
 
4. Har vägledaren tillgång till Reiki? Ibland förändras förutsättningarna när man löser upp tung energi och återställer kontakten med det högre jaget (vilket bjuder in win-win-situationer). En andlig vägledare som har tillgång till Reiki kan göra att något som är utmanande kan bli lättare, men Reikienergin kan också bjuda in ännu bättre lösningar för alla inblandade. Åter, det handlar inte om hur det ser ut idag utan vad vi göra av förutsättningarna.