Andlighet Professorn och golvbollarna, fullt, mental stress, prioritera, sand

Det enda sättet att känna att man gör rätt saker

Känner du dig splittrad? Rinner tiden dig mellan fingrarna? Så har det varit för mig. Tills jag kom i kontakt med den här historien om professorn och burken med golfbollar:
 
 
 
En lärare stod framför sin klass med en bunt saker framför sig.

När lektionen började tog han, utan att säga ett ord, fram en tom glasburk och började fylla den med golfbollar.

När han var klar frågade han klassen om burken var full.

De var överens om att så var fallet.

Då började han fylla burken med småsten och skakade något på burken så att småstenen fördelades mellan golfbollarna.

Han frågade sedan klassen igen om burken var full, och de sa även denna gång ja.

Nu tog läraren fram lite sand och hällde i glaset. Och den fyllde nu resterande hålrum i glaset. Han frågade igen om det var fullt, och klassen svarade enhälligt ja!

Sen hittade läraren två koppar kaffe som han hällde i glaset och som snabbt försvann ner i burken. Klassen skrattade ...

"Så", sa läraren medan skratten klingade av. "Föreställ er nu att den här burken representerar ert liv."

Golfbollarna representerar de viktiga saker, familj, barn, pojk- och flickvänner, vänner, god hälsa och vad ni brinner för. Enkelt uttryckt, saker som, om allt annat gick förlorat, ändå skulle ge er ett lyckligt liv.

Småsten föreställer andra saker som är viktiga, jobb, ditt hus, din bil.

Sand representerar alla andra sysslor.

Läraren fortsatte: Om ni lägger sanden i burken först, finns det ingen plats för varken grus eller golfbollar. Detsamma gäller för livet i allmänhet. Om du lägger all din tid och energi på de små obetydliga sakerna, kommer du aldrig kunna ge tid till saker som är viktiga. Uppmärksamma därför de saker som är viktiga för din lycka, leka med barnen, ta var på din hälsa, bjud dina nära och kära på middag. Spendera tid på din hobby, för det kommer alltid att finnas tid att städa huset.

Prioritera golfbollar, resten är bara sand.

En av studenterna räckte tittade upp handen och frågade vad kaffet skulle representera. Läraren log: "Jag är glad att du frågar. Det är bara för att visa att oavsett hur upptaget livet kan verka, finns det alltid plats för ett par koppar kaffe med en vän.

 

För mig har denna historia varit med mig sedan första gången jag hörde den. Historien har fått mig att priortera annorlunda. För vi har aldrig tid. Det blir alltid fullt. Även om vi inte gör någonting, så är det fullt i alla fall.. 

 
Men om vi riktar fokus på det som är viktigt för oss, och lägger in det FÖRST, då fyller vi innehållet utifrån det vi vill ha mer utav. 
 
 
Men om man har fullt upp och tillvaron snurrar i 180? Hur ska man göra då? Det finns bara ett sätt. Att stilla sig. Att sitta ned till stressen gått över. I den fullständiga avslappningen är det lättare att tänka klart, men också att prioritera. Ju mer stress, desto lättare är det att råka hamna i ett tillstånd där vi fyller oss med sand. Man jobbar tokhårt, men man får inget gjort i alla fall.. 
 
Själv använder jag Reiki för att komma ned i det djupavslappnade tillståndet. Hur gör du?