Före sin tid

Det sägs att många stora tänkare var före sin tid. De tänkte tankar som förklarade hur det var, men samhället i stort var inte för de tankarna... Än. 
 
Själv är jag just nu före min tid. Bokstavligt. Idag är har vi slagit om till sommartid, men redan igår var jag på jobbet en timme innan jag behövde vara där. Samma sak hände förra veckan. Jag hade en frisörtid, som jag var på väg till men hejdade mig i språnget eftersom jag upptäckte att klockan var 07:30 och inte 08:30. Jag fick en hel timme till att skriva och pyssla, och kramas med barnet.
 
Och sedan, efter friseringen (det är samma frisyr som tidigare, bara lite mer välansad) upptäckte jag att jag tänkt fel - igen! Klockan var 10 och inte 11. Jag behövde ju inte gå direkt till jobbet. Jag hade en hel timme över att disponera precis som jag ville. Så det blev en kopp kaffe med en vän. 
 
 
Jag tolkar situationen som jag inte har lika bråttom som jag tror. Bra saker är på väg, men jag varken kan eller behöver rusa in i dem. Har du en annan tolkning? Talar tiden till dig även i ditt liv? 
 
ps. Jag berättade att jag var en timme tidigt för min mamma. Hon skrattade och sa att hon hade gjort exakt samma sak i måndags. Hon trodde att hon var tre kvartar för tidigt till gymnastiken, var hon sju kvartar för tidigt. Men hon hade också haft trevligt. Hon hade suttit och tittat på folk. 
 
Nyfiken på fler tecken? Här kan du läsa om nyckeln som slutade fungera
 

Are you on time, late or even early? The last couple of weeks, I been an hour off. Without realizing it I have arrived at work an hour before I needed to be there, giving me time to have a cup of coffee with a friend. I take this as I sign as I am ready, but I don’t have to hurry. Do you have an other explanation? Or do you feel that time is telling you something?