En skeptiker upptäcker helandet Det man övar blir man bra på, Grit, blodsgåva, helande

Utan blodsgåva

Repost från 2017
 
Jag, två år gammal, och min pappa. 
 
Jag är ingen klassisk helare. Jag har inte haft andliga upplevelser som barn. Jag har inte heller någon nära släkting som kunde stämma blod eller hela. Inte vad jag, eller min mamma, vet i alla fall. Jag har läst att en av de mest välkända svenska spågummorna anser att blodsgåva är det som skiljer agnarna ifrån vetet. Hon tyckte att de utan blodsgåva omedelbart ska ge upp sina helande ambitioner. Det intressanta i sammanhanget är att samma person håller utbildningar i helande och förespråkar att man kan bli initierad till helaler endast genom att läsa en av hennes böcker.
 
Jag vill inte ens veta vad vad denna välkända mediaperson anser om mig, som är född utan blodsgåva men helhjärtat ägnat mig åt helande i trettion år. Fast egentligen är det mer. Åtminstone tjugotre Jag började redan på mellanstadiet att skriva skoluppsatser om hypnos, placebo och hjärntvätt, och fortsatte genom gymnasiet genom att studera manligt och kvinnligt, hjärnor, kommunikation och klassisk psykologi. Detta är inte healingutbildningar, men det jag fått lära mig hjälper mig att förstå och förklara hur helande fungerar.
 
För några år gav jag prova-på-behandlingar på en stor mässa i Stockholm. En kvinna sa häpen att jag hade de kraftfullaste helande händer hon någonsin känt. Jag? Hon som är född utan blodsgåva? Men jag tror mig veta vad detta beror på. En stamkund, som kommit nu och då sedan jag öppnade mitt företag, har observerat hur den helande kraften blivit starkare över tid. Ju mer jag övat och vistats i de helande energierna desto kraftfullare har energin blivit i mina händer.  
 
Inom idrotten är man ofta fascinerad av de med talang. Men många studier har visat att talang faktiskt inte är någon indikator på huruvida man blir framgångsrik. Tvärtom. Framgångsfaktorn handlar om passion och övning. Den som övar blir skicklig. Visst finns det många framgångsrika talanger, men de tränar också mer än genomsnittet. Det finns förresten en fantastisk bok på temat: Grit - the power of passion and persistence av Angela Duckworth. 
 
Jag tror detsamma gäller helande och helare. Övning ger färdighet och passion ger kunskap. Jag älskar att förstå mig på människor. Jag älskar när människor helas. Jag älskar att vistas i helande energier. Det är kanske inte så konstigt att jag blivit helare. Och genom att vara född utan helande blodsgåva kan jag visa att helande inte bara är något för några få utvalda, utan för alla som vill.