Reiki Flax, Reikiflax, Reikikurs, Reikiutövare, Tur, turgumma

Reikiflax

Helande händer i all ära, men det finns något som Reikiutövarna pratar om med ännu större fascination. Något som de sitter och diskuterar på Reikiträffar och Reikimasterutbildningar. Detta något har egentligen ingenting med helande att göra. Det är tur. Du vet. Ren flax. Reikiutövarna fascineras över att de har sådan tur.
 
 
Senast i veckan berättade en Reikiutövare: "Vi var på semester och min dotter förvånades över att vi hade en sån tur. Men jag hade ju bett för det på morgonen, så det var ju inte så konstigt."
En annan Reikiutövare sa: "Vi hade inte bokat en enda hotellnatt i förväg inför vår bilsemester. Var vi än kom så hade de plats."
 
Till och med min man har sett och sagt det. Han nämde det till min pappa, appropå att vi hade varit på resa i Belin och haft otippad tur med vädret. Maken sa:
"Fast det är ju inte så konstigt att det blev bra, vi hade ju Sofia med oss."
Min pappa tittade förvånat på honom. För jag var knappast någon turgumma när jag växte upp. 
 
Min man har förresten haft fördel av min flax flera gånger. Som när vi behövde borra några hål i förra lägenheten, men saknade ordentlig borr. Jag gick ut genom dörren, träffade grannen (som jag vet att min make känner), frågade honom om han inte hade en borr. Tio minuter senare knackade grannen på lägenhetsdörren. I handen hade han borren. Och nej, ingen av oss hade en susning i förväg om att han kunde tänkas ha verktyg. Antal gånger vi träffade honom under de år han bodde där? Tre! Varav detta var ett tillfälle. Så det var väldigt märkligt. Härligt och märkligt. 
 
 
 
Turen uppstår när vi slappnar av och återfår tillit till livet. När vi tror att vi alltid får det vi behöver, när vi behöver det - då får vi det också. Javisst är det placebo, och visst hände det säkert bra saker tidigare också... Fast vi var kanske inte medvetna om dem. Men det är inte riktigt det som är frågan. 
 
För de som börjar känna att de har tur och livsflyt blir själva skeendet betydelsefull. Självkänslan vaknar när de känner att de kan lyckas med saker. När de vågar mer, då får de mer livserfarenhet, vilken påverkar dem och gör det lättare för dem att nå sina drömmar. Framförallt känner de en större trygghet i livet och i sig själv, och det är en av de värdefullaste känslor man kan ha. Så livsflytet har ett stort metaforiskt syfte. Men framförallt är det ljuvligt att känna att man har lite medvind lite nu och då! Reikiflax är fantastiskt! På fler sätt än ett...