Resurser fånga tanken, mental stress, mental träning, semesterläge, sluta stressa, tankar som bubblar, wishing board, önsketavla, överblick

Tips för att behålla semesterlugnet lite längre

Är du mitt i semestern? Eller börjar semesterdagarna ta slut? Upptäcker du att tankarna allt oftare söker sig till arbetet? Trots att du vill vara ledig och stänga ned? Då har jag ett tips till dig. 
 
Att tankar på framtiden kommer till oss när vi är lediga är mänskligt. Vi har fått förmågan till framförhållning av en anledning. Den är del av vår skapandekraft. Utmaningen är att lära sig att hantera det som bubblar inom oss. 
 
Jag förelår att du gör en wishing board (önsketavla) av det som du tänker på. Det är nämligen så att det som bubblar upp är sådant som du behöver bli uppmärksam på. Genom att fånga tanken och skriva upp den blir tanken mer konkret, och det är lättare att bygga vidare på tanken. Dessutom brukar tanken sluta kämpa för att göra sig hörd när vi uppmärksammar den. När vi tar tag i något, då upphör den mentala stressen. Även om "ta tag i" endast betyder skriva några ord på ett papper. 
 
Testa! Använd 5-10 minuter av dina värdefulla semesterdagar får att ta tag i saker som du annars hade tänkt på dagarna i ända.
 
Mina egna wishingbords brukar ha en enkel mindmap som mall. I den skriver jag upp det som är på gång, eller det jag vill ha. Då får jag en översikt över min situation. Sedan sitter jag och mediterar på dess innehåll (vilket för mig betyder att jag skickar Reiki på varje del som finns i mindmapen för att stärka det som ska stärkas och hålla mitt sinne öppet och flexibelt). Ofta kommer jag på fler saker som är viktiga för mig, vilka jag också skriver upp på wishing boarden. 
 
Tycker du att det är svårt att få in allt du tänker i en mindmap? Gör flera! Gör en för privatlivet, en för jobbet, en för att följa dina drömmar eller en som hjälper dig att rikta medvetenhet till allt du behöver inför nästa semesterresa. Vad är det som snurrar i ditt huvud? Gör en wishing bord på det som är viktigt för dig. 
 
Överblicken skapar ofta ett inre lugn, vilket för det är lättare att slappna av resten av semestern. Dessutom vet du ju redan vad du ska ta tag i när du kommer tillbaka in i vardagen, vilket ger dig en mjukstart när det väl är dags att gå tillbaka. 
 
Har du testat? Tyckte du att det fungerade? Eller har du något bättre förslag?
 
ps. Det finns många konstnärssjälar som gör wishing boarden till mästerverk. Låt dig inspireras! Denna bild kommer ifrån Pinterest.