Reikitips bränna ljuset i båda ändar, gudomlig timing, livslågan, magiska lösningar, måttfullhet, normalläge, passion, reiki

Tillbaka till det vanliga, eller på väg till något bättre?

Har du gått på semester än? Eller har nu några veckor kvar att jobba fortfarande? För många är det vanligt att slå av på takten under semestermånaderna. Men trots att sommaren är en tid för återhämtning och trots att det ofta finns mer tid brukar de flesta Reikiutövare använda Reikin mindre på sommaren. 
 
 
 
För många Reikiutövare är Reikin en nödlösning i de situationer när det är som värst. När de är så trötta att de inte orkar fokusera, då ger de sig själv Reiki. När de har så ont att värktabletter inte räcker till längre, då ger de sig själva Reiki. Men sedan, när orken kommer tillbaka och smärtan avtar, då glömmer de bort Reikin. 
 
Det jag kommer säga nu kan vara lite provocerande, så om du är nöjd kan du sluta läsa nu. 
 
Men det finns en anledning till att vi "glömmer bort" att använda Reikin när det akuta tillståndet släppt taget. När vi är under isen, då hjälper Reikienergin oss att komma tillbaka till vårt normalläge, vilket kanske inte är det vi innest inne är nöjd med. Men det är tryggt och välkänt. 
 
Om vi skulle fortsätta använda Reikin trots att allt går bra och vi mår bra, vad händer då? Jo, då fortsätter helandet. Den ökade mängden livsenergi väcker upp den längtan och de drömmar inom oss som vi glömt eftersom vi kämpat för att överleva. Men är inte det en bra sak?
 
Jo, att längtan och drömmar vaknar är en bra sak. Men undermedvetet bromsar vi ofta oss själv eftersom vi vet vad vi har, men vi vet inte vad vi kan få. Däremot känner vi instinktivt att en förändring kan leda till en annan förändring, som i sin tur kan leda till något nytt. Så därför är det tryggare att behålla tillvaron exakt som den är nu.
 
En av de anledningar till varför jag är så förtjust i Reikin är att den agerar utifrån vårt högre jag. Reikin tar hänsyn vill våra önskningar, men framförallt tar den hänsyn till det som är bäst för oss. När jag önskar in nya saker ber jag alltid att jag ska få det som är bäst för mig och för min familj. Det bästa för mig är det som får min livsanda att flöda. Jag behöver tid, ork och energi att vara engagerad i det som är viktigast för mig: min familj. Att följa min passion gör mig till en bättre maka och till en bättre mamma. Och vice versa. 
 
Jag förstår att det är många som är rädda för att följa sitt hjärta eftersom de är rädd att det de önskar för dem längre ifrån familjen. Jag har också haft den rädslan. Min väg är kantrad av utbrända egenföretagare som mått dåligt över att de försummat sin familj. Men Reikin har visat mig en nyckel: måttfullhet. Knepet är att hålla livslångan vid liv, utan att bränna ljuset i båda ändar. När jag väl knäckte koden, då upptäckte jag att jag inte behövde välja. Jag kunde få både och. 
 
 
Jag önskar att ni kunde få se det jag har fått se. Men när man följer sin längtan, då lär man sig sådant man behöver för att kunna följa sin längtan utifrån sitt högre jag. I vårt liv har det skett många förändringar på sistone, och gång på gång upptäcker jag hur livet lägger pusselbitar till rätta på ett sätt som vida överträffar det jag ens kunnat fantisera om. Gudomlig timing. Magiska lösningar. Det som hade kunnat bli ett problem, upplöses och försvinner (med god hjälp av framförhållning kan tilläggas, något som jag behövt lära mig i vuxen ålder).
 
Så om du har funderat lite på att använda Reikin lite mer denna sommar och ta er ifrån ert välkända normalläge till något nytt, då uppmuntrar jag det till fullo! Ja, det kommer säkert att röra om i grytan och du kommer garanterat att behöva lära dig nya saker. Men det som rörs upp är ingen slump, utan viktiga nycklar som du behöver. 
 
Det bästa verktyget har du redan med dig! Reikin dig inre lugn, så du kan hålla ett lugnt sinne utan att svepas med i oro och funderingar. Dessutom ger Reikin dig extra mängd inre energi, så att du orkar lära dig det nya.
 
Så, varför inte stärka din återhämtning genom att fortsätta ge dig själv Reiki i sommar? Om, och när du känner dig redo, förstås.