Den hållbara människan bearbeta, landa, pengar i plånboken, semester, sökare

Semestern - en tid att integrera

Semestern tenderar att se olika ut för olika personer, och det beror inte bara på hur mycket pengar man har i plånboken. 
 
 
 
Sökare, eller personer som redan har integrerat alla de intryck de omger sig av dagligdags tenterar till att vilja ha något nytt under semestern. De vill fylla på med möten, känslor, tankar och upplevelser. Det nya kommer att påverka deras vibration, och eftersom lika drar till sig lika, kommer deras nyupplevda semesterkänslor att fortsätta attrahera nyheter. 
 
De som ligger lite efter och fortfarande har känslor, upplevelser, tankar eller praktiska saker att slutföra brukar vilja stänga ned under semestern. De vill kapa inflödet av intryck för att bearbeta det som de redan har inom sig. 
 
Och sedan har vi den undflyende som egentligen har känslor, upplevelser och tankar som de behöver bearbeta, men de väljer att fly in i nya intryck istället. Men eftersom det redan är fullt på insidan har det nya en tendens att studsa av. 
 
 
De flesta av oss går igenom alla dessa faser vid olika tillfällen av våra liv. Den som jobbat väldigt hårt i flera år och använt semestern för ren återhämtning kan till sin förvåning upptäcka att de vill anordna fester och fara på upplevelsesemestrar istället för att bara ligga vid en pool, läsa böcker och slappna av.
 
Och vice versa. Den som har fått en mer intensiv vardag kan till sin förvåning upptäcka hur hen plötsligt vill undvika sociala sammanhang och bara vara. 
 
Vilken typ av semester passar just dig i år?