Passion 40årskris, förälska sig gång på gång, grubblerier, ifrågasätta

Grubblerier kommer man tydligen inte ifrån...

Jag har en vän som är företagare. Hon har berättat för mig att hon inte bestämt i förväg att hon ska fortsätta vara företagare. Då och då ransakar hon sig själv. Och hittills har hon varje gång valt tillbaka sin firma, och då gått in i den med den nyförälskades energi. 
 
 

Själv har jag valt tillbaka firman flera gånger. När Capella (butiken där jag fick hjälp av ägaren att grunda Känsla) lade ner hade jag tänkt att göra detsamma. Men då blev jag Reikimaster och började att utbilda istället. När vi skulle flytta till Skellefteå tänkte hag skaffa ett vanligt jobb i stället, men jag såg filmen Chocolate, insåg vad Capellas grundare velat skapa och bestämde mig för att göra något liknande. Och även under barnledigheten grunnade jag mycket över den välbekanta längtan vaknade i mig. Då ville jag dessutom ha något som annorlunda än det jag haft tidigare. Varje gång har resultatet inte varit att jag gett upp, utan att jag satsat istället. Och ofta har jag tagit något med mig ur grubblerierna. 
 
Varför detta långa inlägg om grubblerier? Jo, jag har fyllt 38 och närmar mig 40. När jag startade firman tänkte jag "jag kommer nog klara mig utan livskriser för jag följer redan mitt hjärta." Men i resultatet blev snarare ännu mer grubblerier! Tur jag har Grit-boken att inspireras av! Det är något speciellt med att följa sin passion...