Reiki Olycka, Tack sjukvården, reiki, Återhämtning

En olycka tar bara en sekund

Olyckan kom plötsligt, helt utan antydan eller förvarningar. Svärfar skulle klippa lite gräs innan middagen. Jag står i köket och bakar. Svärmor kommer in och säger något om att han skurit sig på gräsklipparen. Maken pratar om amputation av tån. Stortån. Den tå man använder för att gå och för balansen. 
 
 
Svärfar står på uteplatsen. Foten är blodig. Svägerskan kommer från jobbet. Vi lindar foten i en handduk och skjutsar honom till akuten. Själv ber jag om Reiki. På svärfar. På arbetet på akuten. På kirurgernas arbete. Svärmor pratar med en tidigare arbetskamrat på som fortfarande arbetar på vårdcentralen, som i sin tur ringer akuten och förvarnar. Ingen vet hur allvarligt det är. Maken sköljer bort blod och köttslamsor från gräsmattan. 
 
 
 
Som tur är har allt gått bra! Svärfar fick behålla tån. Den är visserligen bruten, och nageln är körd. Tolv stygn blev det. Men tån är kvar! Nu börjar mitt Reikiarbete. Varje dag kommer jag att ge svärfar behandling. Reiki stärker nämligen kroppens återhämtning. Den löser upp chock och minimerar komplikationer. En perfekt andra hjälpen, efter sjukhusets utmärkta arbete. 
 
Tips för Reiki vid akut skada:
  • Säkerställ att läget är stabilt. Ta hjälp av sjukvård.
  • Håll händena en bit ifrån kroppen. (Håll INTE direkt på skadan)
  • Ha tålsmod. Ofta tar det en stund innan energipulsen kommer igång. 
  • Behandla hela kroppen om möjligt. Vi vill ha fritt flöde genom hela kroppen, och inte bara där skadan skett. 
  • Upprepa dagligen helst i en vecka, sedan kan man glesa ut behandlingsintervallet (Det tar tid att läka, stärk hela förloppet)
  • Reika gärna alla inblandade för att hjälpa dem att lösa upp sin chock (Går ofta att göra på distans)
Har du själv tillgång till Reikihänder? Kom ihåg dem om något mot förmodan händer. Reiki är en fantastisk första och/eller andra hjälp. Och skicka gärna Reikistöd till de hjältar som jobbar inom vården! De kan behöva all hjälp de kan få!
 
Ha en förhoppningsvis olycksfri sommar! Ta hand om dig. Och du... Använd arbetsskor när du arbetar med vassa självgående föremål! Detta fall kunde ha blivit avsevärt mycket svårare...