Bröllop. En kvarleva från förr? En formalitet? Eller något som förändrar människors livsöden?

I helgen har vi varit på bröllop. Och inte vilket bröllop som helst. Min pappa meddelade på sin 70-års dag att han och sambon skulle gifta sig. 
 
Min pappas bröllop i Västerås 2018-07-07
 
Att bröllop är något betydelsefullt, det tror jag att alla håller med om. Vissa vill absolut vara det, och andra vill definitivt inte vare det. Själv är jag född utom äktenskapet, och i mitt tycke har det blivit folk av mig också. Medan vår son är gift inom äktenskapet. Min man tycker förresten inte att det är någon skillnad i att vara gift eller inte. 
 
Vårt bröllop 2012-06-22
 
För mig föll poletten ned under de förberedande samtalen med vår katolska präst inför vårt bröllop, Fader Pär berättade att man inte kan separera i den katolska kyrkan eftersom man blir blod när man gifter sig. På samma sätt som man får de föräldrar man får, och alltid kommer att påverkas av sina syskon (oavsett om man brytit kontakt med dem eller inte) så sker en ödesförändrande skiftning när man gifter sig. Genom äktenskapet får man en till familj. Man kliver in i varandras karman och får deras styrkor, utmaningar och färdigheter. Och detta kan man inte gå opåverkad igenom... 
 
 
 
Så i helgen har jag fått ytterligare en familj. Vad detta innebär, det kan jag inte svara på än. Men att något stort hänt, det känns i hela kroppen. Ödet har skiftats.