Få det eller skapa det?

Har du använt konversationskort någon gång? Konversationskort är små kort med frågor som man kan dra exempelvis vid middagsbjudningar för att prata om något annat än de vanliga samtalsämnerna. Känsla tog fram sådana 2009, och under julhelgerna använde vi dem flera gånger. Vissa var lite nervösa över frågorna, de flesta tyckte de var jätteroligt - och ville dra fler. 
 
Själv fick jag klassikern: Om du fick en miljon, vad skulle du göra då? 
 
 
Frågan förvånade mig till den grad att jag svarade såsom jag alltid svarat: "Jag skulle inte göra några förändringar, jag trivs bra med det jag har." 
 
Men jag vet inte om det var helt sant, för jag har gått runt och grunnat på mitt svar. "Varför sa jag att jag var nöjd? Det finns ju saker jag vill förändra, och det visste ju alla som var där om! Är jag mer nöjd än vad jag borde vara? Håller jag kvar vissa saker för att jag inte vill släppa taget om dem?" 
 
Men så småningom har svaret infunnit sig.
 
Dels handlar det om en inställning som jag vill ha. Jag vill inte gå runt och fantisera om ett liv som ligger så långt bort att jag innerst inne tror att det är omöjligt, Jag vill leva ett liv som jag gärna upprepar varje dag.
 
Dessutom handlar det om att jag har ett arbete framför mig. Uppdraget är detsamma, oavsett hur mycket eller lite pengar jag har på banken. Min uppgift är att lära mig att skapa det jag drömmer om, och lärdomar kommer inte nödvändigtvis genom att "bara få" pengar. Jag är inte någon nybörjare längre, utan jag har kommit en bra bit på väg. Men jag har fortfarande mycket kvar att åstadkomma. En miljon varken påskyndar eller fördröjer resan. Givetvis tar jag emot pengarna om de erbjuds, men inte till vilket pris som helst. Min själ är inte till salu. 
 
Vad skulle du göra om du vann en miljon? 
#1 - - Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Intressant med såna kort, det ska jag testa :) Om jag vann en miljon skulle jag nog investera i ett hus tror jag.

Svar: Det är jättespännande med konversationskort. Dels att man får tänka själv, men det är också tokspännande att höra vad de andra svarar! Vilken härlig husdröm! Den kommer du garanterat att manifestera, oavsett om du vinner pengarna eller inte ;
Anna-Sofia