Tips under resan

 
Tycker du om att resa? Det gör jag. Men jag har inte alltid uppskattat det. Det var inte förrän jag lärde mig några värdefulla knep som jag började må bra under hela resan. 
 
När vi förflyttar oss ökar mängden rörelse i vår kropp. Vissa påverkas endast lite av detta. Andra mycket mer. Jag tillhör den typ som blir åksjuk, både under själva resan och väl framme vid resmålet. Jag blev illamående, förstoppad och fick huvudvärk. Jag identifierade mig med indianerna, som tyckte att allt resande som gick fortare än gångfart gick för snabbt. De väntade en månad på flygplatsen efter sin flygtur för att själen skulle hinna ikapp. Jag fick ont i magen. Andra som reser blir speedade och nästan lite onyktra i sitt uttryck. Hur påverkas du av att resa? 
 
När jag fick lära mig att mängden rörelsen i vår kropp ökar under resa fick jag också lära mig lösningen: Jorda dig på den nya platsen. Här är några tips på hur du kan göra det:
 
1. Känn in den nya platsen. Känn klimatet. Är det varmt eller kallt? Hur känns vinden mot din hud? Hur känns marken under dina fötter? Hur känns atmosfären? Är det samma stämning som hemma, eller finns där något annat? När du känner stillar du tanken och sjunker in i kroppen, något som minskar den inre rörelsen och skapar lugn. Mindfulness arbetar ofta med denna fantastiska teknik. 
 
2. Meditera eller skicka Reiki. Mediation är ett fantastiskt sätt att skapa inre lugn. Reiki leder oss till samma djupavslappnade tillstånd som meditation, men det går mycket lättare att komma dit. Slut dina ögon och stäng ute omvärlden en liten stund medan du fyller upp krafterna, låter hjärnan återhämta sig och landar i dig själv. När jag började lägga Reikihänderna på mig själv och glida in i det meditativa tillståndet i flyget, på bussen och på tåget slutade jag bli illamående och det blev mycket lättare att känna in den nya platsen när jag väl kom fram. 
 
3. Ät något. Mat är alltid bra. Mat ger stadga.  
 
4. Motionera. Ta en promenad. Gör Yoga. Träna i gymmet. Motionera på det sätt som du tycker om. Motion är alltid bra, den hjälper oss att landa. Speciellt bra är motion som riktar uppmärksamhet i kroppen. Styrketräning med fokus på den muskel som man tränar ger bättre resultat än styrkelyft medan du samtidigt planerar reseaktiviteter, både gällande muskelutveckling och jordning.