Passion framtiden, förändra, livsresa, rädd

När framtiden skrämmer...

Hur gör man om man känner sig både nöjd och missnöjd över sitt liv? När man vill förändra saker, men man är rädd för att göra det?

Först och främst ger man sig en ordentlig klapp på axeln. Halva jobbet är nämligen gjort. Vilket halva jobb kanske du frågar dig? Jo, att vara nöjd. Ingenting skapar bättre vibrationer än att se vad vi redan har och uppskatta det. För vad vill du egentligen förändra? Du vill garanterat hålla kvar vid det som är välfungerande och bra, och göra dig av med det som inte känns tipptopp. Så fortsätt att vara nöjd. Så mycket du bara kan. Det ligger nämligen i människans natur att alltid vilja ha mer, så utvecklingsområderna kommer att leta upp dig i alla fall…

Sedan vill jag ställa dig en fråga. Den kan vara lite känslig, så jag ställer den så försiktigt som jag bara kan… ”Skulle det inte vara tråkigt om du kunde förutse allt?” Tänk om du visste vad människor skulle berätta när de öppnade munnen. Om du redan visste vad som låg i alla dina inslagna klappar under julgranen... Om du reste till nya platser och redan hittade överallt... Är det inte, åtminstone lite, spännande med överraskningar?  

Jag är också en person som gärna vill kontrollera framtiden. Om jag kan se det kan jag skapa det, har jag tänkt fler än en gång. Och jag har skapat det, flera gånger till och med, men det har aldrig blivit som jag tänkt mig. I vissa fall har det blivit påtagligt annorlunda. Som min målbild med mitt healingföretag när jag började (att arbeta med företag och företagare) och vad livet gav mig (bland annat har jag gjort healing och andlig vägledning på den drogfria musikfestivalen Trästock i Skellefteå vid hela tre olika tillfällen). Jag vet inte hur många gånger samma ursprungliga vision kommit till mig, och hur många ”omvägar” som livet lett mig på i min resa dit. Men när jag står med facit i hand och ser på den röda tråden upptäcker jag att min väg alltid gett mig det jag behövt för att lyckas, och inte nödvändigtvis vad jag kunnat föreställa mig.

 

 Visst är det skrämmande att inte veta vad framtiden har att erbjuda. Men samtidigt är det lite spännande. Det är definitivt inte förutsägbart. Men det brukar bli bättre än jag vågat drömma om. Och dessutom har mina historier alltid ett lyckligt slut… Och det tänker jag göra till en självuppfyllande profetia! Jag vet att du kan göra detsamma! 

#1 - - Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Tack för detta inlägg, behövde läsa detta <3

Svar: Gulle dig modiga kvinna! 🌟
Anna-Sofia