Reikitips DistansReiki, Reikiutövare, healing, healing till grupper, högre jag, högsta bästa, reiki, reikiskick

Reikitips! Skicka Reiki till grupper

I helgen håller jag Reiki II i Luleå. Av den anledningen tänkte jag bjuda på ett litet distansReikitips. Nämligen att skicka Reiki på grupper. 
 
 
Det jag älskar absolut mest med Reiki är att den återställer kontakten med det högre jaget. Alltså mottagarens högre jag. Jag som Reikigivare och mina åsikter är alltså irrelevant i sammanhanget. Reikienergin stärker mottagaren och sätter mottagaren i kontakt med sin egen längtan. Dessutom går Reikienergin genom en separat healingkanal som är flödar genom mig endast för detta ändamål. Det är alltid mottagaren och hens behov som är i centrum. 
 
När man har lärt sig distansReiki och arbetat med energin så pass länge att man känner sig trygg och välbekant med proceduren - då börjar det roliga! Man kan nämligen skicka, inte bara ett utan, flera Reikiskick samtidigt! 
 
När en person har en familj påverkas hen ofta av familjen. Jag hör bland annat många kvinnor som reagerar på att deras män är stressade. Ofta är kvinnan orolig för mannen och mannens hälsa. Givetvis kan jag skicka Reiki till mannen, men det är lika viktigt att skicka Reiki till kvinnan. Hon behöver också slappna av och släppa sin oro. Mycket av det hon ser i sin man är nämligen speglingar av sådant som hon också bär inom sig. 
 
För att få mer kraft brukar jag skicka individuella Reiki skick på kvinnan, mannen och deras relation. Ja, du läste rätt. Jag skickar Reiki till relationen. Allting och alla har ett högre jag. Det innebär att relationen också har ett högre jag. Det högre jaget i en grupp vill det kollektivt bästa, vilket mestadels innebär det bästa för kvinnan och det bästa för mannen. Genom att skicka Reiki till relationen bjuder jag in det högsta bästa för alla inblandade samtidigt som Reikienergin rensar bort mentalt skräp, oro, stress och kortkommanden som hämmar det högsta bästa. 
 
Och jag gör alla dessa tre skick samtidigt! (Att hålla flera Reikiskick samtidigt kräver lite träning, så detta är inga nybörjartekniker.) Om jag "enbart" skickar Reiki till kvinnan så kommer både mannen och deras relation att få lite av den energi som kvinnan fått, så de kommer att påverkas positivt i vilket fall. Genom att medvetet höja energin i alla dessa områden så blir den positiva effekten starkare. 
 
Om jag skickar Reiki till en grupp gör jag samma sak, fast i omvänd ordning. Då skickar jag Reiki till gruppen (eller gruppens arbete) och var och en av de individuella gruppmedlemmarna. 
 
Men vad hände med att be om lov innan man skickar Reiki? Det finns många åsikter i området. Själv har jag konstaterat att de som sprider illvilja aldrig ber om lov. Det skulle aldrig falla dem in att fråga innan de kritiserar, anklagar, hånar eller på annat sätt förtrycker andra människor. Så varför ska jag som vill människor väl behöva göra det?
 
Dessutom finns det en fri vilja. Det gör att människor omedvetet väljer om de vill ta emot healing eller inte. Om en person inte vill ha healing, då rinner energin av som vatten på en gås. Och jag lägger ingen värdering i det. När jag är fullt upptagen med det jag gör för stunden är inte jag heller särskillt mottaglig, och då tar jag inte emot så mycket. Men om jag är i ett forum där jag har möjlighet att ta emot (som när jag pratar med en kollega i branschen) så suger jag åt mig healing så det bara sjunger om det.
 
Jag märker skillnaden tydligt när jag arbetar online. När människor ber om healing går det iväg mångdubbelt mer energi än om jag "bara" skickar dem en tanke. Jag tänker inte be om ursäkt för att jag ser det vackra, starka och underbara i mina medmänniskor. Och jag tänker inte stanna upp och tänka "jag måste nog be om ursäkt först" innan jag sprider energi och omtänksamhet runt mig. Däremot har jag ingen avsikt, av den energi jag skickar till grupper eller personer som inte tagit kontakt. Jag hjälper dem att få bra förutsättningar, men vad de gör av förutsättningarna är helt och hållet upp till dem. Oftast förstår de inte varför de plötsligt får bra dagar. Det bara händer. 
 
Brukar du skicka Reiki till grupper? Vilka effekter har du sett?