Grundarens vardag familjeliv, helande på orsaksnivå, orka, småbarnsmamma, tack kroppen, tacksamhet

Tack kroppen

Vad är du mest tacksam över just nu? Själv är jag tacksam över en mängd saker. Framförallt är jag tacksam över allt min fysiska kropp tillåter mig göra nu. Jag orkar (nästan) vara medveten, avslappnad och fokuserad hela dagarna. Att jag kan gå runt med min 13 kilo tunga son på mina axlar om jag behöver. Att jag klarar mig på stundtals lite sömn (inatt vaknade sonen efter det han somnat och var vaken i nästan fyra timmar till, vilket gjort att jag sovit hälften mot vad jag hade önskat). Men jag har ändå kunnat skriva lite på utbildningen om utrensningar som jag ser framemot att dela med mig av, svara på lite mail och skriva detta blogginlägg. 
 
Jag och min son på BB sommaren 2016
 
Förutsättningarna jag hade i början av min helanderesa (nu är det över tio år sedan) var helt annorlunda. Om jag bara lyfte armarna ovanför mitt huvud gjorde anspänningen att jag fick migrän. Att lyfta en son på 13 kilo hade varit otänkbart. Jag fick också migrän om jag sov för lite. Och om jag var trött men pressade mig, bara lite lite, då skadade jag mig. Det var blodvite och brännmärken och massa omedelbara otrevligheter. Att skriva eller på något sätt vara kreativ när jag var trött? Helt omöjligt. Det var svårt även om jag var pigg och i fullständig balans. Sa jag att jag hade kronisk huvudvärk och låg i migrän varenda helg?
 
Eftersom jag var i så dålig form innan min graviditet så hade jag en önskan som kanske är annorlunda än alla andras. Jag ville vara så pass stark på alla plan så att jag orkade vara en närvarande, aktiv förälder. Det var det jag arbetade för. Det var drivkraften som fick mig att möta rädsla efter rädsla och utvärdera varenda tanke och åsikt som jag hade inom mig. Jag tror faktiskt att man måste ha ett starkt och, för en själv, viktigt mål att arbeta mot för att orka läka sig själv. Vi gör inte förändringar bara för att. Vi gör dem för att vi måste.
 
Och nu har jag fått det jag önskar. Jag har fått världens bästa barn. Är gift med en underbar man. Och jag orkar vara en kärleksfull mamma och maka. (Men jag är inte någon kreativ bullmamma, så långt har jag inte kommit än). Jag är så tacksam. Varje dag tackar jag Reikin för att den kommit in i mitt liv. Och jag tackar min fantastiska kropp för det awsome arbete den utför! Jag har verkligen fått det jag drömt om.