Helandet förändring, ta emot förändring

När vi inte längre har något att förlora

Från ett lyckorus till ett annat. Är det inte så vi föreställer oss att förändring ska gå till? Och visst är det säkert så. För någon. Men i de flesta fall ser förändringen helt annorlunda ut. 
 
 
 
Så länge något funkar, då håller vi kvar vid det gamla. Det nya är ju ändå skrämmande, och det gamla känner vi åtminstone till. Så även om det gamla inte riktigt fungerar, då är det fortfarande lättare att stanna kvar. Och börjar det bli dåligt... Ja, vem vet. Det kanske vänder? 
 
Det är först när vi tappat ALLT som vi hittar kraften att utvecklas. För vissa är detta bokstavligt. De tappar familj, hem och jobb innan de vaknar upp. För andra är det snarare ett sinnestillstånd. Känslan av att vara låst och begränsad utan ljusning i sikte får dem att agera. 
 
Efteråt. När man ska förklara för någon vad som var droppen som fick bägaren att rinna över, då kan det låta överdrivet. Nästan så man vill skratta åt dumheterna och bortförklara dem. 
 
Men det var inte överdrivet. Det var framdrivet. Det är så det behöver vara för att ge oss styrka att gå vidare. 
 
Har du varit med om något liknande? Berätta gärna. 
 
Anna-Sofia håller till i Luleå, men hon ger även Reiki och andlig vägledning online. Ta kontakt genom att maila annasofia@kansla.nu eller smsa 073-028 38 20 så hittar vi en tid som passar.