Resultat avsikt, framgång, livsläxor, livsväg, misslyckas, rädslor

Inte så lika som man kan tro

Har du någon gång undrat varför alla andra verkar få saker med lätthet, men det inte går lika enkelt för dig? Jag tänker inte sticka under stol med att jag tänkt i sådana banor flera gånger. Det är inte så att jag missunnat andra deras framgång, utan snarare så att jag undrat varför den inte händer mig. Eller varför jag måste kämpa så mycket för sådant som andra får med en kackspark. 
 
 
Vill du veta vad jag kommit fram till? Jo, saker kan se lika ut, men när man tittar närmare upptäcker man att man inte alls är så lika som man kan tro.
 
Det handlar i grunden om att vi är på väg åt olika håll, och att den erfarenhet vi därför behöver ta med oss skiljer sig åt. Vår avsikt och våra rädslor påverkar mer än vad vi förstår. En djup avsikt, ger ofta djupare lärdomar. Rädslor är de hinder som vi behöver lära oss att övervinna längs vägen. 
 
Om vi har svårt för att skapa något, då kan det helt enkelt vara så eftersom vi behöver lära oss det ordentligt. Det kan inte bara komma till oss som en lyckoträff. Vi måste lära oss alla moment, så att vi kan använda erfarenheten i andra sammanhang. Det finns ingen slump. Alla våra livsläxor kommer till oss av olika anledningar. Och de där som bara verkar få och få och få? De kommer in i vårt liv för att påminna oss att det är möjligt. Däremot kan du ge dig tusan på att de kämpar gärnet med annat, sådant som kommer lätt för dig. Det är helt enkelt olika. 
 
Eller vad säger du?