Helandet andliga skador, andlighet, andlighet är farligt, utrensning

Healingreaktioner och utrensningar

Healingreaktioner och utrensningar. Orden är välanvända i healingsammanhang. Men vad är det som de egentligen beskriver?

När en person inte har något i sig som behöver helas får Reiki upplever de omedelbart ett ljuvligt, avslappnat tillstånd. De får mer mängd livsenergi, vilken deras egen kropp använder efter sina egna önskemål. Reiki ger en genväg till det djupavslappnade tillståndet, och är man intresserad av mental träning á la Lars-Eric Uhnestål, så är det behagliga Reikitillståndet ett fantastiskt tillstånd att visualisera sina framtida drömscenarion.

Men om man har något i sig då? Jo, då händer fortfarande allt som är beskrivet ovan, men det händer någonting annat också. När kroppen får möjlighet (och det får den när vi är avslappnade) vill den nämligen göra sig av med sådant som begränsar den. Den vill göra sig av med rester av chock, ilska, besvikelse, ångest och även pågående eller begynnande sjukdom, fysiska smärtor och annat som hämmar.

 

När vi förstår orsak och verkan är det lättare att släppa taget

Kroppens egna självläkande krafter är välutvecklade och intelligenta. Den släpper bara taget om sådant som vi kan hantera. Barndomstrauma till exempel. Att själv bli förälder innebär ofta att man får en helt annan förståelse för den sits och de utmaningar ens egna föräldrar stod inför under tiden man växte upp. Det medför ofta acceptans och förlåtelse, vilket gör att kroppen kan släppa upp de minnen där lösningen innebar just acceptans och förlåtelse. När kroppen väl släpper upp minnena kommer vi att kunna släppa taget om dem med lätthet, eftersom de redan är hanterade och lösta.

 

Det som dyker upp är sådant vi kan, eller har kapacitet, att hantera

Att släppa upp för mycket, och sådant sånt som vi ännu inte kan hantera, är kontraeffektivt. Det skulle bara orsaka mer skada, och det vägrar kroppen att utsätta oss för. Så även om det känns tungt, så är situationen fortfarande hanterbar. Och känns utmaningen fortfarande svår finns det många skickliga terapeuter att söka hjälp hos. Ibland kan ”det vi kan hantera” innebära att vi befinner oss i ett mottagligt läge där vi kan få stöd av en skicklig terapeut. Då handlar de självläkande krafterna om sådant vi har kapacitet att hantera, att jämföra med det vi redan lärt oss att hantera. Mycket läkning uppstår när vi accepterar att vissa skeenden är något i behöver ta på allvar och därför lära oss att hantera.

 

Vila från läkningen

På samma sätt som vi har bra dagar och dåliga dagar har vi dagar när vår kropp läker mycket och sedan har vi återhämtningsdagar under vilka vi får möjlighet att hämta andan, landa och integrera det nya tillståndet. Av den anledningen får man (om man exempelvis skulle få på Reiki varje vecka) några lugna behandlingar (man kanske ligger och sover) efter behandlingar som väckt mycket insikter och tankar.

 

Varför är healingreaktioner och utrensningar så vanliga termer inom andlighet?

Kroppens självaktiverande krafter är alltid verksamma, både med och utan Reiki. När vi vilar kommer kroppen att läka. Det är bara så det fungerar. Helandetekniker som Reiki innebär mer mängd livsenergi och även ökad kontakt med det högre jaget, något som möjliggör en förstärkning av helandet. På samma sätt som Reiki medför en kraftfull genväg till samma djupavslappnade tillstånd som man eftersträvar inom meditation och mindfulnes så hjälper energin kroppen att läka snabbare och enklare. Men då blir också läkningen mer märkbar.

 

 

Har du några råd till den som har mycket inom sig att hela?

Den som har mycket inom sig har samlat saker inom sig under en lång tid. Även när helandet går snabbt så tar det tid. Ta vara på den tiden. Gör saker som håller dig på gott humör och får dig att må bra på alla sätt. Låt inte smärtor eller jobbiga känslor ta över, utan rikta din uppmärksamhet till sådant som ger energi och får dig att må så bra som möjligt.  Ta gärna hjälp av skickliga terapeuter som ger dig praktisk hjälp. inre styrka, kraft och kunskap i hur du ska hantera det som bubblar inom dig. Och vila mycket. Att läka är krävande på många sätt. Att vila och sova är framgångsfaktorer. Och du, var inte rädd för det som kommer upp. Det kommer upp för att du redan har styrkan i att hantera det. Det jobbigaste är redan gjort! Och när du känner lättnaden efteråt, då kommer du att tycka det är så värt det!