En förhoppning som vaknade

Att jag började med Reiki är en lycklig slump. Jag har alltid haft ett stort intresse för människan och personlig utveckling, och jag har alltid sett naturen som den sanna kraften. Men helande? Det var ett begrepp som jag överhuvudtaget inte funderat på. 
 
Det började med ett begrepp i en bok som handlade om något helt annat. Boken hette Skapa harmoni med hjälp av feng shui och var skriven av Karen Kingston. När den tog upp energier i rum blev jag först chockad. Sedan vaknade en längtan som var djupare än något annat. Tänk om boken hade rätt. Tänk om det var möjligt. 
 
I Skapa harmoni med hjälp av Feng Shui stod det inte bara att det fanns energier i väggarna. Det var självklart att man kunde gå in i ett rum och känna om någon hade grälat i rummet tidigare. Men där stod också något som jag aldrig hade hört talas om tidigare. Att man kunde ta bort oönskade energier. Ett rum var inte förstört bara för att någon grälat i det tidigare. Det gick att ta bort energier av lägre vibration. Men man kunde inte ta bort allt. Höga vibrationer som kärlek, glädje och lycka gick inte att ta bort. Bara det som var smärtsamt och obekvämt. Tanken tilltalade mig på alla nivåer. Det var som om jag vunnit högsta vinsten på lotto. 
 
När jag, bara några veckor senare, kom i kontakt med Reiki (universiell livsenergi) såg jag omedelbart likheterna. Jag blev oerhört fascinerad. Kan man verkligen behålla känslor som känns bra, men göra sig av med känslor som känns dåligt? Vad händer då? Året var 2005. Det var då det började. 
 
 
 
I got in contact with Reiki after finding out that it's possible to remove low energies. This idea fascinaded me, and I deeply wished it to be true...