Den hållbara människan, Resurser energi, fokus, lyckas, mer än vi kan hantera, misslyckas

Klara av en utmaning?

  
Jag har en kund som står inför en utmaning. Det är en rejäl utmaning i yrkeslivet. Det är en position höge än vad hon haft tidigare. Samtidigt är riskern större än tidigare. Både relationsmässigt och ekonomiskt. Ni som hört mig föreläsa har hört mig säga att vi inte får utmaningar vi är kapabla att klara. Men jag är inte säker på att min klient klarar av sin utmaning. 
 
Ja, ni hörde rätt. Jag fasar för ett fruktansvärt misslyckande. Jag vill ha fel, och jag har åtskilliga gånger sett mirakulösa lösningar. Men den här kvinnan har varit utbränd och inte riktigt återhämtat sig än. Hennes kropp har redan börjat säga till. Men kvinnan älskar sina adrenalinkickar och hon har ännu inte förstått hur viktigt det är att ha energi till att både lära sig nya saker och för att tänka kreativt. För ett halvår sedan var hon så taggad att hennes energi strålade i allt hon gjorde. Nu är hon istället kort i tonen och snäsig. 
 
Som andlig rådgivare står jag fast vid mitt ord. Hon har förutsättningar att lyckas. Livet har inte gett henne mer än vad hon klarar av. Hon skulle kunna ta den situation hon befinner sig i och göra något storartat. Hon är rätt person på rätt plats vid rätt tillfälle. Men hon tar inte vara på förutsättningarna. Istället för att vila under lugna perioder pressar hon sig. Eftersom hon dessutom är en fena på att pressa sig finns det stor risk att hon, om ytterligare ett halvår eller kanske till och med ett år, når den berömda väggen. Eftersom det är andra gången kommer återhämtningen ta avsevärt mycket längre tid än förra gången. 
 
Med detta sagt. Kom ihåg att vila och fylla upp er med energi! Det kan vara skillnaden mellan framgång och misslyckande. Det krävs nämligen energi för att orka lära sig nya saker. Det krävs energi för att orka ha framförhållning. Och det krävs energi för att bli den man vill vara. Så när vi investera i oss själva och stärker vår inre energi investerar vi samtidigt för framgång.
 
Hur gör du för att fylla sig med energi? 
Påfyllning i det lilla?
Påfyllning i det stora? 
 
Ta hand om dig! Och kom-ihåg att livet behöver inte vara tuffare än vad vi gör det till...