Årsreflektion

Brukar du göra årsreflektioner? Det är något jag varmt rekommenderar. Att stanna upp och fundera över tillvaron är värdefullt. Reflektionen brukar generera tacksamhet, samtidigt som insikterna bubblar fram. Ovsett om reflektionerna ger en klartecken att fortsätta på samma sätt eller flaggar för förändring skapar de en trygghet i tillvaron. De blir milstolpar i vår livslånga resa. 
 
Här bjuder jag på några lite klurigare reflektionsfrågor. För att visa föredöme svarar jag på dem själv också. 
 
Finns det något du verkligen velat ha - som du också har fått?
Absolut. Jag har fått något jag alltid drömt om. Familj och barn. Nu var inte detta år i år 2017, utan 2016, men efterdyningarna har tagit ända till nu. Vår lilla son har varit oerhört efterlängtad, och när man längtar efter barn månad ut och månad in under år ut och år in, så börjar man prioritera på ett annat sätt. Kalla det flexibel eller kalla det desperat, men plötsligt är man beredd att göra saker som man inte hade gjort annars. Det finns en schamanceremoni där man lägger allt, både sina önskningar och sina kortkommanden, på elden. Det gjorde jag innan vår son kom. Jag släppte allt! Mina drömmar. Mina förhoppningar. Och även mina rädslor. Sedan vår son kom har livet fallit på plats. Som enda barnbarnet, både på mor- och farföräldrarnas sida, har han rättat till generationerna. Familjelivet som varit bra, har blivit bättre. Många bra saker har hänt, och fortsätter att hända. Och allt är sådant jag, och jag tror att detsamma gäller andra familjemedlemmar, verkligen velat ha. 
 
 
 
Har det hänt något som du inte kunnat föreställa dig?
Ja, verkligen! Det som förvånat mig mest av allt är mitt extrajobb. Extrajobb kanske ni frågar? Ja, det var också något oväntat. Jag blev erbjuden en halvtidstjänst i samband med att jag och min man flyttade tillbaka till Luleå. Eftersom vi ville bilda familj, och jag redan hade testat alla affärsstrategier som jag kunnat föreställa mig i min egen verksamhet medan vi bodde i Skellefteå, tackade jag ja till en traditionell anställning. Efter mammaledigheten upptäckte jag till min förvåning att jag hade en fast tjänst att gå tillbaka till, bara för att kliva rätt in i ett ägarbyte. Men eftersom jag är maniskt intresserad av branscher, organisationer och organisationsutveckling har det varit en givande sysselsättning. Samtidigt har jag haft tid att tänka och känna efter. När man lägger allt på elden under schamanceremonin är avsikten att man ska frigöra sig från alla tankar och åsikter som fyllt sin funktion så att man kan välja tillbaka det man verkligen vill ha. När jag började min verksamhet var den alternativa branschen ny för mig och det var många kunskaper jag behövde för att förstå vad helandet gick ut på. Nu när jag lärt känna mitt verktyg med alla dess fördelar, men också dess begränsningar, har en ny riktning infunnit sig (eller ny och ny, det är faktiskt det här jag drömde om när jag öppnade företaget år 2005). Under hösten 2017 har Fågel Fenix rest sig ur askan. Jag har aldrig känt mig så mycket som mig själv som jag gör nu! 
 
 
Finns det något tillfälle där du haft nytta av din intuition?
Varje dag skulle jag vilja påstå. Jag får ständigt nya pusselbitar och insikter som faller på plats. Det är något som jag verkligen uppskattar. Jag har låtit förstå att jag är mer forskningsintresserad än vad kanske syns utåt. Jag fullständigt älskar att upptäcka orsak och verkan. 
 
Nämn en av dina inspirationskällor
I år har det varit mycket Oprah och Michelle Obama. Brukar lyssna på dem på youtube när jag håller på med administration. 
 
Finns det något citat eller orspråk som påverkat dig?
I år har det framförallt varit tre stycken.
 
 
Och:
 
 
Och den här förstås! Alla tre har suttit uppsatta hela året. 
 
 
 
Nämn en av årets höjdpunkter
Oj,det har varit så många! 
Att jag haft så mycket ork och energi har ju varit förutsättningen! 
Att jag obehindrat sprang en mil tio månader efter det jag fått barn och dessutom hade förmånen att delta på Vårruset med Almi.
Att jag fick föreläsa på Career Center. 
Semesterresan till familjen i södra Sverige. 
Roliga fester och SPA-kvällar. 
Personalen på sonens förskola är fantastiska. 
A-team.
Hur allting fallit på plats.
Och sedan är jag toknöjd över några bilder och fotoalbum jag gjort (jag skriver dem med text och allt). 
 
 
 
Vad står på din årsreflektion?